Ми з нетерпінням чекаємо відкриття кордонів

Кожний затятий мандрівник бажає якнайшвидшого відкриття кордонів. Багато людей "закриті" не тільки в межах країни, а також в межах області, міста, чи навіть дому. Ми всі з нетерпінням чекаємо, коли відновиться туристичний рух.

А тим часом Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про послаблення карантину з 22 травня. Під час засідання Уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зокрема зазначив, що в Україні вже почалося зниження динаміки захворюваності.

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую, лише за умов, що в усіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», - зазначив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль окремо наголосив, що питання відновлення рейсових авіаперевезень і відкриття аеропортів буде розглядатися після 15 червня, коли країни-партнери почнуть відкривати свої кордони. «Поки аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведемо діалог з авіаперевізниками, і поки є спільна позиція, що швидше 15 червня немає сенсу відкривати роботу аеропортів», - пояснив Глава Уряду.

Крім того, відповідно до рішення Уряду, з 1 червня відновлюються залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні.

Якщо вихід з карантину відбуватиметься за планом, то, ймовірно, що з 1 червня можна буде подорожувати по Україні залізницею, а з 15 червня буде відновлено міжнародне авіасполучення і туристи з України зможуть полетіти на відпочинок за кордон.