Відкриття зелених коридорів з Молдовою і Україною - пріоритет для Болгарії

Варна / Бургас. Пріоритет слід давати зеленим коридорами. Про це йдеться у відкритому листі заступнику прем'єр-міністра та міністра туризму Мар'яні Ніколовій від членів і правлінь чорноморських неурядових організацій. Всі готові поділитися своїм досвідом і знаннями для продовження літнього сезону, створення кваліфікованого персоналу в сфері туризму і пропозиції якісного туристичного продукту на болгарському узбережжі Чорного моря.

Неурядові організації (НУО) провели неформальні семінари в Поморіє і Варні, щоб об'єднати зусилля чорноморських НУО щодо спільної позиції і пропозицій щодо належного проведення літа 2021 року, а також для майбутніх проектів.

Мар'яна Ніколова: Ми підтримуємо створення «зелених коридорів» для вакцинованих людей, не обмежуючи поїздки інших туристів.

Від 32 до 33% іноземних туристів з Польщі, Чехії, Словаччини, Білорусі, України, Молдови, Туреччини та Румунії прибувають на болгарське узбережжя Чорного моря на чартерних автобусах.

В абсолютних цифрах це від 85 до 100 тисяч іноземців.

Під час переговорів із зарубіжними партнерами вони діляться, що якщо зелені коридори будуть регулюватися зараз, це стане початком бронювання автобусних груп. Це буде мати ще більший ефект, тому що туризм набуде іншого вигляду, а групи стануть менші за інтересами, кола друзів та ін.

Готельєри і туроператори з Бургаської і Варненський областей наполягають на тому, щоб відкриття туристичного літнього сезону 2021 року почалося на кілька днів раніше, ніж великодні канікули, а саме 27.04.2021, і про це буде оголошено по всіх можливих каналах зв'язку.